A tábor

2011.05.23. 00:35

 

Ir(T)áS tábor
A Szépírók Társasága kortárs irodalmi alkotótábora fiataloknak
 
 
 
Érdekel az irodalom? Írogatsz is? Megmutatnád a barátaidon kívül végre valakinek? Jó lenne élőben is látni, hallani kortárs szerzőket? Emelt szintű érettségire készülsz? Keveset hallasz az egyetemen a kortárs irodalomról, de szeretnél többet tudni? Akkor az Ir(T)áS táborban a helyed!
 
 
A Szépírók Társasága kortárs irodalmi alkotótábort szervez középiskolásoknak és egyetemistáknak augusztus 1-7. között Visegrádon, a Mogyoróhegyi Erdészeti Erdei Iskolában.
Az Ir(T)áS (Irodalmi bor Stb) – a Szépírók Társasága Kortárs irodalmi alkotótáborának - célja, hogy közelebb hozza a fiatalabb korosztály (középiskolások és egyetemek, főiskolák hallgatói) számára a kortárs magyar nyelvű irodalmat, megismertesse őket a legfontosabb hagyományokból kinövő aktuális irányzatokkal, kánonokkal, alkotókkal, és mindezeken túl lehetőséget biztosítson önálló alkotásra is.
A tábor ideje alatt a részvevők közösen is hallhatnak előadásokat neves hazai és határon túl élő előadóktól, a nemzeti identitás, kulturális különbségek és sztereotípiák, a kétnyelvűség, vagy épp a fordítás kérdéséről. A közös előadások célja, hogy középiskolai kerettanterven túli, szélesebb és aktualizált képet kapjanak az irodalmi hagyományok folytonosságáról, összefonódásáról, nemzetközi kapcsolatokról, a fordítás nehézségeiről, az internet adta lehetőségekről, a nyomtatott folyóiratok spektrumáról, vagy a kortárs magyar drámákról.
A szemináriumi keretek között a fiatalok önálló feladatokat valósítanak meg különböző műfajokban, amelyekhez mentoraik nyújtanak segítséget, adnak útmutatást. A közös szöveggondozás után (a tábor végén) a csoportok bemutatják egymásnak a tábor alatt készült, és itt javítgatott műveiket, amit egy szakmai, független zsűri fog elbírálni.
Meghívott vendégek: Balázs Imre József, Barak László, Cserna-Szabó András, Háy János, Garaczi László, Grecsó Krisztián, Karafiáth Orsolya, Nagy Ildikó Noémi, Varró Dániel
A csoportokat mentorálja: Bíró-Balogh Tamás, Csapody Kinga, Jenei László, Szabó Tibor Benjámin
 
A tábor díja 25 000 Ft, ami magában foglalja a szöveggondozást és a szemináriumi munkát képzett mentorok segítségével, meghívott neves írók, költők, irodalmárok előadásait, valamint a szállást és étkezést (napi háromszori étkezés, augusztus 1-jén ebéd és vacsora, 7-én csak reggeli). A résztvevő az utazást Visegrádig maga oldja meg, annak költségeit nem tartalmazza a részvételi díj. Visegrád központtól a táborhelyre feljutásban segítünk.
Igény esetén lehetőséget biztosítunk részletfizetésre is. Az első részlet – 15 000 Ft – befizetésével a jelentkező biztosítja helyét a táborban. Ennek befizetési határideje legkésőbb június 15. A fennmaradó 10 000 Ft befizetésének határideje július 15.
 
Információkat kaphatnak:
Csapody Kingától 06 20 335 9793
csapodykinga@gmail.com
www.szepiroktarsasaga.hu
 vagy keressenek minket a Facebookon :Ir(T)áS tábor néven!

A bejegyzés trackback címe:

https://irtastabor.blog.hu/api/trackback/id/tr532925109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása